Hard aan de slag met anti-pestcoördinator

Op de enige mooie dag van de week – woensdag 27 augustus – heb ik overleg met drie collega’s over de cursus anti-pestcoördinator. In Rosmalen, keurig tussen onze werklocaties in. Heeft u dat nu ook? Dat je van een overleg kan terugkomen met meer energie dan toen je begon? Dat is het ware werken!

In oktober moet alles af zijn: cursusinhoud, het handboek, de filmpjes die we gaan gebruiken. Ik ben er enthousiast over: het wordt een gedegen cursus die echt inzoomt op de problematiek in een school, waar heel praktische handvatten worden gegeven over preventie, maar ook over het oplossen van een pestprobleem. We gaan werken met twee docenten, zodat er ook in kleine groepen (van maximaal 8 cursisten) kan worden geoefend, bijvoorbeeld een gesprek met een emotionele ouder.

Docenten-ontwikkelaars cursus
Het is hard nodig dat scholen nog beter omgaan met pesten, want er is veel (stil) leed en het is zo ongezond voor je psyche en voor je lijf om lange tijd gepest te worden. Hopelijk dragen wij door deze opleiding een steentje bij aan eerder signaleren en sneller oplossen van pesten.

By |28 augustus 2014|Nieuws|